Cerita Aku,Kisah Aku,Hidup Aku.

Just another WordPress.com weblog

Kampung Berangan Enam Nite Ride. January 12, 2010

Filed under: Uncategorized — mohdhusry @ 6:33 am

‘SUKA SUKI NITE RIDE”

Ride kali saja2 di anjurkan oleh Brobike Umbai.ahad lepas dah pg riki treck yg kitorang nk jelajah sabtu malam ni..

tarikh : 16/1/2010

masa: 9 malam..9.30 malam tayar pusing.

tempat tunggu: kampung berangan enam, umbai ( tak tau tanya kat kedai kopi area situ)

Attendance : seramai2 yang boleh

jarak : 30km

level: semua rider blh belasah.

total :95% offroad ada lalu tepi pantai ckit..

apa yang penting ada makan2 plak tu..semuanya di taja oleh team Brobike..lagi satu yg penting..ini SEMUA FREE OF CHARGE..murah rezeki korang brobike..hehehe.

harap2 tak tercicir le mcm 1st nite ride dulu..hahahaha..

husry@kapok.

 

Cacamarba… December 29, 2009

Filed under: Bengang,Lain-lain. — mohdhusry @ 8:14 am

politik Malaysia semakin cacamarba dgn pelbagai pencemaran rakus ahlinya..

baik dari kerajaan mahupun pembangkang..semuanya ada salah silapnya..

rosak negara kalau terus begini..siapa yang rugi?..anak cucu kita tp..

siapa yang peduli..kalau ada wakil rakyat pun boleh ponteng tugas..hahaha..gaji buta..

aku bukan apa..bila aku tgk Malaysia ni boleh tubuh satu universiti khusus utk belajar politik..hebat warna politik Malaysia..hurmmm..bosan..

tunggu PRU13..sekarang ni waktu bekerja bukan waktu bercinta…tdo..pergi main golf, berlagak dengan kereta mewah..nk aku calarkan je..hahaha..

HIDUP DAN MAKMUR MALAYSIA KU…

husry@kapok.

 

2010.

Filed under: Aku.,Lain-lain.,Mountain bike. — mohdhusry @ 8:03 am

dah lama rasanya aku tak update blog nmungkin sibuk dengan pelbagai kerja yang peru di buat sebelum masuk tahun 2010 ini. aku dah tuliskan banyak tentang rumah aku sebelum2 ini dan mungkin kalian bosan utk membaca posting yg lepas..dah le blog ni boring di tambahkan dgn posting yg baru so bertambah2lah boringnya..hahahaha…

2010 akan muncul 3 hari lagi..yg dah selamat dan berjaya mencapai matlamat dan azam utk tahun ini..tahniah di ucapkan kpd yg masih belum tu..mcm biasalah ” carried forward” jelah azam tu dengan adunan yang lain pula..

apa azam 2010 aku?..mcm biasa dpt juga merasa duduk umah sendiri mungkin bulan selewat-lewatnya bulan 3 2010.InsyaAllah jika segala perancangan di izinkan oleh -Nya..menjadi lebih baik dari 2009 itu dh semestinya..mungkin dulu azam aku terlalu materialistik dan menjuruskan kpd kebendaan ttp 2010 ini mungkin akan ada perubahan utk kebaikan aku dan keluarga..blh dikatakan azam 2009 berjaya dilaksanakan dengan baik.

aku semakin tua itu dah pasti..28 tahun sudah itu pun klu nafas aku masih ada kalau takde maka tak sempatlah kiranya tu..hehehe..ajal maut ditangan tuhan kan..siapa yg tahu..:-)

minat aku kepada dunia basikal semakin dalam..hari2 duk tgk majalah basikal dan itu tak dpt dibendung lagi..isteri aku pun dah tau minat aku jd dia galakkan saja dengan pesanan ” jangan membazir” dan selalu ingat org yg tersayang..hahahaha..itu dah semestinya..

mungkin jika dengan izin Allah, aku akan dapat org baru dalam hidup aku ke..mana lah tahukan semua tu kuasa Allah kepada umatnya..sesungguhnya Allah maha mengasihani pd setiap umatnya…:-)

oklah..semoga 2010 akan lebih baik dari tahun ini hendaknya..AMIN..

husry@kapok.

 

Check List Rumah Aku. December 4, 2009

Filed under: Aku.,Rumah. — mohdhusry @ 3:33 am

ni le floor plan rumah saya…kecik je..

kat sini aku senaraikan “check list” rumah aku..apa yg dah n apa yg belum..

  • S & P — lawyer phone semalam..dlm proses akhir so paling lewat januari dh blh masuk.
  • window grill, door grill — dah setel..duit pun dh bayar..
  • wiring — pun dh setel tggu nk masuk je..bayar pun dah..
  • kelengakapan umah —
  1. Peti ais — dah beli..ada kat umah mertua ngan kotak2 dia sekali..
  2. sofa — dah beli..hujung bulan sampai..simpan umah merlimau dulu..
  3. Tv n home theater — dah beli..ada kat kedai lagi..dah setel umah baru call hantar.
  4. lampu, kipas, aircond, mesih basuh, dapur masak — pun dah..ada kat kedai simpan dulu..dah setel baru bagi hantar ini barang..
  5. meja makan and kerusi — akan menuju ke IKEA..
  6. katil tdo — ke IKEA juga nanti.
  7. rak tv — also ke IKEA juga nanti.
  8. kabinet dapur — ptg ni jumpa brother yg blh buat konkrit dapur..

yg kecik2 mcm bantal, carpet akan dibeli kemudian..so far Alhamdulillah yg besar2 budget tu dh setel…:-)

kpd rakan2 yg plan nk beli umah tu..slow2 kumpul dana and target..bila kita boleh beli barang2 keperluan rumah kita n budget nk buat renovation..plan tu penting..nnt saya akan scan kan plan saya n wife saya before pindah umah ni….kacau bilau..

husry@kapok.

 

Jumaat, MTB dan Dapur

Filed under: Aku.,Mountain bike.,Rumah. — mohdhusry @ 3:18 am

salam..dh lama aku x conteng2 dekat blog ni..sbb agak bz n xde idea sebenarnya..dh jumaat kejap je masa berlalu dan dunia semakin tua termasuk diri aku ini…

byk perkara yg dh dilaksanakan dan yg masih blm terlaksana pun masih banyak..dengan kesihatan yg dikuniakan oleh Allah aku dpt menjalankan tugas aku seperti biasa..

aktiviti aku hari ni..

  • kerja..spt biasa
  • pergi bank..masukkan apa yg patut kat bank tu..
  • solat jumaat..bg yg cukup syarat mcm aku ni wajib
  • balik nnt nk jumpa kontraktor grill nk bg duit cengkeram..suruh dorang start buat grill even umah blm tukar nama..
  • mlm kang, layan upin n ipin geng pengembaraan dhn anak buah aku..
  • layan FB mmg konfem..
  • tgh mlm ckit..kuar kan basikal dlm stor..nk tgk2 ckit sbb esok pagi nk cycling…nk cek tayar, bolt yg longgar ke..etc..

malam td aku godeh2 internet aku dpt contoh layout dapur utk umah aku..xde le besar sgt n budget pun ala kadar je..xde le smpi belas2 riban kan..plan nk buat U-SHAPE setelah berbincang dgn bini aku…ni gambirnya..

aku pun dh lupa aku copy dari mana gmbr kat atas ni..

husry@kapok.

 

GIANT TRANCE X3. November 30, 2009

Filed under: Masa Lapang.,Mountain bike. — mohdhusry @ 12:47 am

salam, apa khabar semua..alhamdulillah raya qurban tahun ni semuanya berjalan dengan baik utkaku..tidak ada apa2 yg tidak diingini berlaku..lembu qurban keluarga aku pun dpt diagihkan kpd golongan yg sepatutnya..

hidangan istimewa raya qurban keluarga aku:

  • Nasi dagang (kak ngah aku buat)
  • sup tulang (dh semestinya)
  • satay (hidangan tambahan)
  • ketupat
  • kuah lontong..

hari khamis lepas juga hari yg paling best sbb aku gi amik basikal MTB kau yg ke-2..GIANT TRANCE X3 di Muar..setelah mengumpul dana selama beberapa bulan at last aku dpt gak MTB ni..

First ride aku dgn basikal ni, pd pagi sabtu..dari merlimau ke sg rambai, kemudian lebuhraya AMJ ke merlimau semula..ditance 27km..agak memenatkan sbb dh lama tak kayuh n deal dgn basikal baru..tp mmg puas..

mlm sabtu, aku join off road night ride dgn team kandang n team kmpg belaga 6..start kayuh kul 9.30pm n tamat kul 12.30..laluan yg aku lalu mmg lazat n berkrim..turun n naik bukit kelapa sawit..gelap, dgn lampu suluh aku rosak tiba2..tension..lagi penat sbb nk fokus kat track tu..attendance 18 rider..distance 40km..smpi umah terus blackout..hahaha..

pagi ahad ada gak ride dari team maharani muar..tp aku dh tak larat sgt..so aku lepak je kat umah..ptg ahad, aku ride lagi ke sg rambai, ikut track paya bakau..diatance x jauh sgt 12km je..tp oklah nk buat tmbh stamina..

sabtu mlm ni maybe dgn team yg sama, akan ride round bandar melaka..best2..x sabar nk tggu..dpt jumpa member baru..mcm2 latar belakang..:-)

ok guys, nnt aku upload gmbr k…chiow…hanya sekadar gmbr dari internet (lebih kurang camni le)

 

 

NameWee.. November 23, 2009

Filed under: Bengang,Lain-lain. — mohdhusry @ 1:36 am

aku makin geram dgn mamat muar sekor ni..muak, marah n menyapmpah aku tgk sikap mamat cina yg tak sedar dik untung ni..kurang ajar, apa mak bapak kau tak ajar ke nak bersopan ckit hah.belajar ke taiwan tu le hasilnya..

ko ingat dgn cara ko rakamkan ekspresi kemarahan ko pada TNB tu bagus..mmg S**L ini Namewee..muar ngan merlimau tak jauh le..geram gila aku wei..

staff TNB tu dh ckp ini bukan SHUTDOWN TP BREAKDOWN..ko paham tak Namewee p*k*..mmg haram jadah ini manusia…ko ingat TNB suka2 nk putuskan letrik korang..bangang..dh le bodoh..bangang..tak paham bahasa..ini semua teknikal problem le bangang..nk cover bodoh dia, marah2 satu opis..

knp tak publish kat PAPER?..wei Namewee bangang..ko ingat TNB staff tu tau ke nk BREAKDOWN tiba2?..klu dorang buat SHUTDOWN confirm dh publish dlm paper le..BODOH..ko buat muzik entah apa2 entah ko nk hentam dgn kata2 bangsat ko..mmg Syial…

nasib baik bro TNB tu sabar wei kalau tak dah meletup muka anak cina..ini le namanya DEMOKRASI bersuara, meluahkan perasaan..semua nk dihentam, tapi tak tau mcm mana prob. tu berlaku..

AGAIN…F**K NAMEWEE…IDIOT…

husry@kapok.